Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 9g66kcal0.1g0g7.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 7.1g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g10g58kcal2.3g0.6g5.2g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 6.1g20kcal0.1g0.2g2.1g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl1.1g6.9kcal0.2g0g0.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g5g7.9kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g343kcal7g7.2g32g0g
Valittu annoskoko39g171kcal3.5g3.6g16g0g
Annoskoko puolitettuna20g86kcal1.8g1.8g8g0g
Arvot/100g100g439kcal9g9.2g41g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223