Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g1.4g6.4kcal0.3g0g0.6g0.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g1.4g7.9kcal0.3g0.3g0.7g0.1g
Siirappi 1.3g3.9kcal0g1g0g0g
Hiiva, 50g0.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale4.6g16kcal0.7g2.6g0.3g0.2g
Grahamjauho 13g43kcal1.4g7.9g0.3g1.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl3.7g13kcal0.5g2.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g179kcal6.6g28.4g4g4.4g
Valittu annoskoko39g90kcal3.3g14.2g2g2.2g
Annoskoko puolitettuna20g45kcal1.7g7.1g1g1.1g
Arvot/100g100g230kcal8.5g36.4g5.1g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286