Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt12g5.6kcal0.4g0.6g0.2g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1g2.9kcal0g0.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.6g5.1kcal0.5g0.1g0.3g0.5g
Ruisjauho (Rainbow)10g31kcal1g6.1g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.6g0.1g0.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Puolukka 1.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g201kcal6.2g28.4g6.4g4.6g
Valittu annoskoko39g101kcal3.1g14.2g3.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna20g50kcal1.6g7.1g1.6g1.2g
Arvot/100g100g257kcal7.9g36.3g8.2g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600