Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 17g59kcal1.7g12g0.2g0.6g
Sokeri 7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 4.4g31kcal0g0g3.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.8g2.9kcal0.3g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g254kcal4.2g41.6g7.4g1.8g
Valittu annoskoko39g127kcal2.1g20.8g3.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g64kcal1.1g10.4g1.9g0.5g
Arvot/100g100g325kcal5.4g53.2g9.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780