Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki6.1g3.4kcal0.5g0.3g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 2.9g11kcal0.4g1.7g0.2g0.3g
Vehnälese, Liperin mylly0.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0.3g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g1.6g5.1kcal0.2g1g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Rypsiöljy 0.7g5.9kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g131kcal4.6g22.4g2g2.4g
Valittu annoskoko39g66kcal2.3g11.2g1g1.2g
Annoskoko puolitettuna20g33kcal1.2g5.6g0.5g0.6g
Arvot/100g100g169kcal5.9g28.7g2.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558