Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g4kcal0.4g0.6g0g0g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki4g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g72kcal2.1g14.6g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g171kcal5.8g30.8g2g1.6g
Valittu annoskoko39g86kcal2.9g15.4g1g0.8g
Annoskoko puolitettuna20g43kcal1.5g7.7g0.5g0.4g
Arvot/100g100g219kcal7.4g39.5g2.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567