Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6.4g4.9kcal0.1g1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis4.9g5.5kcal1.1g0g0.1g0g
Emmental juustoraaste, lidl1.2g4.3kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g31kcal3g2.2g0.8g0.4g
Valittu annoskoko39g16kcal1.5g1.1g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna20g8kcal0.8g0.6g0.2g0.1g
Arvot/100g100g40kcal3.8g2.8g1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312