Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 7.6g3kcal0g0.5g0g0.2g
Sokeri 2.2g8.8kcal0g2.2g0g0g
Mannasuurimo 3.8g12kcal0.4g2.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g48kcal0.8g10.2g0g0.6g
Valittu annoskoko39g24kcal0.4g5.1g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g12kcal0.2g2.6g0g0.2g
Arvot/100g100g61kcal1g13.1g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423