Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)34g42kcal3.7g0.1g3g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3.3g20kcal0.8g0.2g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g157kcal9g0.6g13.2g0g
Valittu annoskoko39g79kcal4.5g0.3g6.6g0g
Annoskoko puolitettuna20g39kcal2.3g0.2g3.3g0g
Arvot/100g100g202kcal11.5g0.8g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780