Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.4g7.6kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)7.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 14g5kcal0g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana78g164kcal2.2g27.4g4.4g1.2g
Valittu annoskoko39g82kcal1.1g13.7g2.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna20g41kcal0.6g6.9g1.1g0.3g
Arvot/100g100g210kcal2.8g35g5.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83247