Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g23g7kcal0.3g1.6g0g0.7g
Sipuli (kuorittu)4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g5.6g3.4kcal0.1g0.7g0g0.1g
Oliiviöljy 1g8.9kcal0g0g1g0g
Ruokakerma 5%, Valio5.6g3.7kcal0.1g0.2g0.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g49kcal1.2g5.4g2.6g1.8g
Valittu annoskoko40g25kcal0.6g2.7g1.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna20g12kcal0.3g1.4g0.7g0.5g
Arvot/100g100g62kcal1.5g6.8g3.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297