Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g133g62kcal4.1g5.3g2.7g0g
Siirappi 56g168kcal0.1g41.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 22g67kcal1.9g12.1g0.4g3g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g26g91kcal3.5g17g0.8g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 86g296kcal8.8g60.4g1g3g
Hiiva, 50g13g8.1kcal1.7g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)32g121kcal3.7g24.5g0.7g4.6g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)20g51kcal3.3g6.8g1.2g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana780g1725kcal54.2g335g13.8g36g
Valittu annoskoko390g863kcal27.1g167.5g6.9g18g
Annoskoko puolitettuna195g431kcal13.6g83.8g3.5g9g
Arvot/100g100g221kcal6.9g42.9g1.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183