Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g710kcal0.7g0.4g80g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1200g396kcal39.6g58.8g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki400g224kcal34g20g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2080g7137kcal212g1456g25g72.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7800g17083kcal598.8g3072.6g212.4g159.4g
Valittu annoskoko3900g8542kcal299.4g1536.3g106.2g79.7g
Annoskoko puolitettuna1950g4271kcal149.7g768.2g53.1g39.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567