Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 749g2571kcal76.4g524.5g9g26.2g
Sokeri 56g228kcal0g56.1g0g0g
Voi 468g3397kcal5.6g1.9g380.8g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g94g60kcal3.3g0.2g23.4g0g
Sokeri 609g2471kcal0g608.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 703g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 141g482kcal14.3g98.4g1.7g4.9g
Sitruunamehu, laimentamaton141g30kcal0.4g2.2g0g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 562g238kcal55.1g2.2g0.6g0g
Sokeri 398g1616kcal0g397.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g22187kcal310.2g3382.8g831g62.4g
Valittu annoskoko3920g11093kcal155.1g1691.4g415.5g31.2g
Annoskoko puolitettuna1960g5547kcal77.6g845.7g207.8g15.6g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238166