Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 90g68kcal1.7g13.9g0.2g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g23g16kcal0g0.9g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)56g48kcal0.6g2g3.9g0g
Kasvisliemikuutio 4.9g15kcal0.5g0.7g1.2g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.5g15kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana787g397kcal8.4g56.4g11.2g8.4g
Valittu annoskoko394g199kcal4.2g28.2g5.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna197g99kcal2.1g14.1g2.8g2.1g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.2g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445