Astan kurkkukeitto (Fineli)

1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 439 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 801g182kcal4.5g27.6g2.4g11.2g
Kasvisliemikuutio 18g55kcal1.7g2.4g4.2g0.3g
Kurkku 1143g125kcal6.4g16g1.1g8g
Oliiviöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Etikkakurkku 468g93kcal3.2g15.4g0.5g5.1g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 297g823kcal5.9g8.9g83.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1197g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7902g3034kcal43.4g140.6g236.8g49.2g
Valittu annoskoko3951g1517kcal21.7g70.3g118.4g24.6g
Annoskoko puolitettuna1976g759kcal10.9g35.2g59.2g12.3g
Arvot/100g100g38kcal0.5g1.8g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=45993