Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1600g289kcal9g40g6.4g11.2g
Oliiviöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 16g45kcal1.7g6.1g0.5g4.2g
Herne 800g551kcal40.5g74.9g3.2g24.8g
Ruokakerma Valio 5%800g480kcal9.6g22.4g40g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g600g600kcal108g1.2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7904g5911kcal337.6g289.2g360.2g80.4g
Valittu annoskoko3952g2955kcal168.8g144.6g180.1g40.2g
Annoskoko puolitettuna1976g1478kcal84.4g72.3g90.1g20.1g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328