Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis187g210kcal41.2g0g5.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0g0g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz8.7g9kcal0.1g2.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g561kcal84.2g14.4g19.4g1g
Valittu annoskoko396g281kcal42.1g7.2g9.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna198g140kcal21.1g3.6g4.9g0.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079