Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g75g15kcal0.4g2.8g0.2g1g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 23g2.8kcal0.3g0.2g0g0.2g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki60g48kcal7.8g1.2g1.2g0g
Hunajameloni kuorittu 52g19kcal0.3g4.1g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 30g11kcal1.4g0.6g0.1g0.7g
Saksanpähkinä 11g71kcal1.5g0.3g6.8g1.7g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g9g6.5kcal0.2g1.5g0g0g
Persilja 3g0.8kcal0g0g0g0.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g69g62kcal4.3g11g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 49g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Rypsiöljy 8.1g72kcal0g0g8.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml7.5g1.6kcal0.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g760kcal46g43.6g43.6g8.4g
Valittu annoskoko396g380kcal23g21.8g21.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna198g190kcal11.5g10.9g10.9g2.1g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004