Gnocchit

Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 165 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2400g1440kcal36g312g2.4g21.6g
Vehnäjauho puolikarkea 900g3088kcal91.7g630g10.8g31.5g
Kananmuna kuorineen punnittu360g454kcal39.6g1.1g32.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g300g780kcal90g6g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7920g11523kcal514.6g1898.2g181.2g106.2g
Valittu annoskoko3960g5762kcal257.3g949.1g90.6g53.1g
Annoskoko puolitettuna1980g2881kcal128.7g474.6g45.3g26.6g
Arvot/100g100g146kcal6.5g24g2.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319192