Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 128g909kcal1g0.5g102.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1280g422kcal42.2g62.7g0g0g
Hiiva 128g95kcal16.8g1.4g0.5g8.8g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)768g2534kcal207.4g0g184.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1664g5710kcal169.6g1164.8g20g58.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7936g19342kcal874g2458.8g614.4g134g
Valittu annoskoko3968g9671kcal437g1229.4g307.2g67g
Annoskoko puolitettuna1984g4836kcal218.5g614.7g153.6g33.5g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570