Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1400g2324kcal266g0g140g0g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g56g50kcal1.7g2g3.9g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 1400g0kcal0g0g0g0g
Voi 110g798kcal1.3g0.4g89.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.3g98g1.7g4.9g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 600g232kcal19.8g16.8g9g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix60g30kcal0.9g6g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7948g8422kcal612.6g263.6g545.4g16.8g
Valittu annoskoko3974g4211kcal306.3g131.8g272.7g8.4g
Annoskoko puolitettuna1987g2106kcal153.2g65.9g136.4g4.2g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266072