Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)421g114kcal5.5g20.2g0.8g7.1g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g33g86kcal3.3g3.3g6.6g0.5g
Porkkana 1502g491kcal9.3g83.5g3g38.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)1502g451kcal15g60.1g6g3g
Rypsiöljy 41g359kcal0g0g40.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 481g1531kcal117.2g219.6g9.1g42.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7956g6060kcal300.6g773.4g132g183.4g
Valittu annoskoko3978g3030kcal150.3g386.7g66g91.7g
Annoskoko puolitettuna1989g1515kcal75.2g193.4g33g45.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970