Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki63g35kcal5.3g3.1g0.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 5g17kcal0g4g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 30g112kcal4.3g17.1g2.2g3g
Vehnälese, Liperin mylly6.2g8.9kcal0.9g0.6g0.3g3.4g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g16g52kcal1.8g10.4g0.4g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 113g386kcal11.5g78.8g1.4g3.9g
Rypsiöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana797g1341kcal47.6g228g22.2g24.2g
Valittu annoskoko398g671kcal23.8g114g11.1g12.1g
Annoskoko puolitettuna199g335kcal11.9g57g5.6g6.1g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558