Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki625g350kcal53.1g31.2g1.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g55g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 50g165kcal0.3g40.4g0g0g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 300g1123kcal43.5g171g21.9g30g
Vehnälese, Liperin mylly63g89kcal9.4g5.6g3.4g34.4g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g163g522kcal17.9g104g3.6g17.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1125g3860kcal114.6g787.5g13.5g39.4g
Rypsiöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7970g13412kcal477.6g2279.4g222.2g243.4g
Valittu annoskoko3985g6706kcal238.8g1139.7g111.1g121.7g
Annoskoko puolitettuna1993g3353kcal119.4g569.9g55.6g60.9g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558