Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.5g4.8kcal0.3g0g1.9g0g
Voi 24g171kcal0.3g0.1g19.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g354kcal1.2g0.4g42g0g
Valittu annoskoko40g177kcal0.6g0.2g21g0g
Annoskoko puolitettuna20g88kcal0.3g0.1g10.5g0g
Arvot/100g100g442kcal1.5g0.5g52.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164