Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.4g1kcal0.2g0g0g0.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Ruisjauho, 1 dl10g31kcal1.1g6.2g0.2g1.4g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 5.4g17kcal0.6g3.2g0.1g0.3g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 5.9g16kcal0.1g0.2g1.6g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g5.9g11kcal1.1g0g0.8g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana81g197kcal6.2g19.4g10g3.8g
Valittu annoskoko41g98kcal3.1g9.7g5g1.9g
Annoskoko puolitettuna20g49kcal1.6g4.9g2.5g1g
Arvot/100g100g243kcal7.7g24g12.3g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407