Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka9g25kcal1.9g0g2g0g
Kurkku 6.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7.8g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 3.1g0.4kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vispikerma (Milbona)6.3g18kcal0.2g0.2g1.9g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0g0.2kcal0g0g0g0g
Sinappi (teollinen)0.3g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana81g114kcal6g1.2g9.2g0.2g
Valittu annoskoko41g57kcal3g0.6g4.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna20g28kcal1.5g0.3g2.3g0.1g
Arvot/100g100g140kcal7.4g1.5g11.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956