Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi6.9g31kcal0.4g4.1g1.4g0.2g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Vadelma 8.2g3.4kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Sokeri 2.2g8.9kcal0g2.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g2.7g7kcal0.2g0.1g0.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.7g9kcal0.1g0.1g1g0g
Liivatelehti, gelatiini14g48kcal11.8g0g0g0g
Vesi2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana81g235kcal25.2g13.6g8.6g1g
Valittu annoskoko41g117kcal12.6g6.8g4.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g59kcal6.3g3.4g2.2g0.3g
Arvot/100g100g290kcal31.1g16.8g10.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584