Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g282g304kcal54.9g0g9.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g9g69kcal0.1g0.1g7.5g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g13g46kcal1.4g0.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g850kcal113.4g2.6g42.6g1g
Valittu annoskoko402g425kcal56.7g1.3g21.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna201g213kcal28.4g0.7g10.7g0.3g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993