Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 534g3792kcal4g2.1g427g0g
Vehnäjauho puolikarkea 925g3175kcal94.3g647.7g11.1g32.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 178g114kcal5.7g8.6g6.2g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1779g687kcal2.8g145.2g1.6g26.7g
Voi 89g645kcal1.1g0.4g72.3g0g
Manteli 178g1096kcal42.8g11.7g96.1g12.8g
Sitruunamehu, laimentamaton142g30kcal0.4g2.3g0g0.1g
Sokeri 153g621kcal0g152.9g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 43g98kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g20514kcal302.2g1941.8g1228.6g144g
Valittu annoskoko4032g10257kcal151.1g970.9g614.3g72g
Annoskoko puolitettuna2016g5129kcal75.6g485.5g307.2g36g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935