Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g3733g2427kcal119.5g179.2g130.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton149g31kcal0.4g2.4g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g19g32kcal1.5g6g0.1g0g
Sinappi 37g49kcal1.6g5.3g2.2g0.6g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g56g34kcal1.7g8.4g0.1g0g
Tilli mauste37g6.3kcal0.5g0.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g5158kcal250.4g403.4g266.8g1.4g
Valittu annoskoko4032g2579kcal125.2g201.7g133.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna2016g1289kcal62.6g100.9g66.7g0.4g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789