Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g640g1056kcal128g0g60.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1080g822kcal20.3g167.4g2.2g10.8g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g720g144kcal7.2g21.6g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4g36kcal0g0g4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8088g4116kcal311g378g134g21.6g
Valittu annoskoko4044g2058kcal155.5g189g67g10.8g
Annoskoko puolitettuna2022g1029kcal77.8g94.5g33.5g5.4g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506