Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka94g253kcal18.8g0g19.7g0g
Kurkku 63g6.8kcal0.4g0.9g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g78g16kcal0.5g3g0.2g1.1g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 31g4.1kcal0.4g0.3g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Vispikerma (Milbona)63g183kcal1.6g2g18.8g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Sinappi (teollinen)3.1g4kcal0.1g0.4g0.2g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 3.1g1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g1137kcal60.8g14.4g92.4g3.8g
Valittu annoskoko405g569kcal30.4g7.2g46.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna203g284kcal15.2g3.6g23.1g1g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956