Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 125g30kcal2.3g2.8g0.4g2.9g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Parsakaali brokkoli 125g44kcal5.8g2.4g0.4g3.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr5g14kcal0.4g0.5g1.2g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)100g160kcal2.7g2.7g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g523kcal23.8g21.6g34.2g14g
Valittu annoskoko405g261kcal11.9g10.8g17.1g7g
Annoskoko puolitettuna203g131kcal6g5.4g8.6g3.5g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139