Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.8g0.2g1.6g
Paistijauheliha 10%100g170kcal20g0g10g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.5g15kcal0.5g0.4g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana811g651kcal47.6g61.2g23.4g9.4g
Valittu annoskoko406g325kcal23.8g30.6g11.7g4.7g
Annoskoko puolitettuna203g163kcal11.9g15.3g5.9g2.4g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631