Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1250g350kcal7.5g74.4g2.5g31.2g
Peruna, keskikokoinen 60g1750g1050kcal26.3g227.5g1.8g15.8g
Paistijauheliha 10%1000g1700kcal200g0g100g0g
Lihaliemikuutio Maggi55g154kcal4.9g3.8g12.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8110g6508kcal477.4g611.4g233.8g94.2g
Valittu annoskoko4055g3254kcal238.7g305.7g116.9g47.1g
Annoskoko puolitettuna2028g1627kcal119.4g152.9g58.5g23.6g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631