Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2400g921kcal24g165.6g4.8g60g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g1200g3540kcal252g12g276g0g
Hunaja 84g278kcal0.4g67.9g0g0g
Oliiviöljy 156g1380kcal0g0g156g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g84g87kcal6.6g13.7g0.5g1.7g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g60g57kcal0.7g10.9g0g0g
Suola, annos 3g72g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8112g12526kcal567.4g540.2g874.6g123.4g
Valittu annoskoko4056g6263kcal283.7g270.1g437.3g61.7g
Annoskoko puolitettuna2028g3132kcal141.9g135.1g218.7g30.9g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821