Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 225g54kcal4.1g5g0.7g5.2g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.3g0.1g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g50kcal5g7.4g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g15g42kcal2.9g0g3.3g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g463kcal26g37.6g20.2g11g
Valittu annoskoko408g232kcal13g18.8g10.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna204g116kcal6.5g9.4g5.1g2.8g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204