Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2671g2034kcal50.2g414.1g5.3g26.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)445g668kcal44.5g49g31.2g0g
Sipuli 534g162kcal6.7g25.6g1.1g9.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)356g570kcal9.6g9.6g53.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g11g33kcal1.9g4.4g0.9g1.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 45g20kcal1.3g2.1g0.7g0g
Rypsiöljy 18g158kcal0g0g17.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8160g7288kcal228.4g1009.6g220.8g75.4g
Valittu annoskoko4080g3644kcal114.2g504.8g110.4g37.7g
Annoskoko puolitettuna2040g1822kcal57.1g252.4g55.2g18.9g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075