Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini1.5g5.2kcal1.3g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 149g96kcal4.8g7.2g5.2g0g
Kananmuna, keitetty 90g128kcal11.2g0.3g9.2g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g112g146kcal27.3g1.7g2.6g0g
Tilli mauste3.4g0.6kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g777kcal90.4g22.2g34.2g1.2g
Valittu annoskoko410g388kcal45.2g11.1g17.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna205g194kcal22.6g5.6g8.6g0.3g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121