Kiinalainen kasviswokki

1/2 parsakaalia (150 g)
2 porkkanaa ( 130 g)
2 sipulia (100 g)
2 valosipulin kynttä ( 2 g)
2rkl soijaa
1 rkl perunjauhoja suurustamiseen
bambunversoja (100 g)
inkivääriä maun mukaan
sesamöljyä maun mukaan

Pilko parsakaali, porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

Valuta bambunversoista neste pois.

Laita liraus öljyä kuumalle pannulle ja heitä sipulit ( myös valkosipuli), parsakaali, porkkana ja inkivääri kuumalle pannulle ja pyörittele niitä hetki.

Sitten lisää soijaa maun mukaan ( muttei liikaa), sesamöljyä ja chiliä jos tykkää, n. 1-2 dl vettä sitten bambunversot ja pieneen vesimäärään sekoitetut perunajauhot.

Pyöräytä lastalla pari kertaa, lisää vielä muutama tippa sesamöljyä ja ruoka on valmis!
Kasvisten on tarkoitus olla "al dente", eikä ihan lilluja ja siinä onnistuu helposti, kun ei vaan pyörittele niitä liian kauan pannulla nesteen kanssa.

Halutessaan wokkiin voi lisätä kalaa, kanaa, katkarapuja tms. Välillä laitan kiinalaisia sieniä, pähkinöitä, saatan heittää sekaan riisinuudeleitä tms. Maistuu kiinalaiselta ja on todella nopea ruoka.

Valmistelut n. 5 min ja kypsentäminen n. 7 minuuttia.

Perus arkiruokaa ja täynnä kasviksia, lasten lempparia.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Lillikivekas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 1200g421kcal55.4g23.4g3.6g30g
Porkkana 1040g340kcal6.4g57.8g2.1g26.5g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Bambunverso 800g107kcal12g5.6g1.6g11.2g
Inkivääri, tuore, silputtu40g32kcal0.7g7.1g0.3g0.8g
Soijakastike 144g87kcal7.4g13.7g0.1g0g
Sesamöljy,luomu (Emile nöel), annos 5g40g360kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8192g3192kcal189.6g302.4g99g165.6g
Valittu annoskoko4096g1596kcal94.8g151.2g49.5g82.8g
Annoskoko puolitettuna2048g798kcal47.4g75.6g24.8g41.4g
Arvot/100g100g39kcal2.3g3.7g1.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278413