Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis20g22kcal4.3g0g0.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.9g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g58kcal8.8g1.6g2g0g
Valittu annoskoko41g29kcal4.4g0.8g1g0g
Annoskoko puolitettuna21g15kcal2.2g0.4g0.5g0g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.9g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079