Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.2g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 13g18kcal1.2g0.3g1.4g0g
Tomaattimurska 5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g10g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Soijakastike 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Punaviini 2.1g1.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g60kcal2.8g3.2g3.4g0.6g
Valittu annoskoko42g30kcal1.4g1.6g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna21g15kcal0.7g0.8g0.9g0.2g
Arvot/100g100g72kcal3.4g3.9g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424