Ahven-kasvisgratiini

1. Valmista kastike:
Sulata oivariini, lisää täysjyvävehnäjauhot, anna kypsentyä hetki, lisää maito vähitellen, sekoittamalla samalla hyvin vispilällä tasaiseksi.

Lopuksi lisää katikkeeseen juustoraaste.

2. Valmista gratiini:
Levitä ahvenfileet uuninkestävän vuoan pohjalle, ripttele päälle suola.

Lisää porkkana ja parsakaali sopivina suupaloina päälle, ja lopuksi levitä päälle kastike.

Paista 175 asteisessa uunissa kunnes gratiini on valmis.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Helikoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ahvenfilee, pirkka150g128kcal27g0g1.9g0g
Kevytmaito (Valio)125g58kcal4g6g1.9g0g
Vehnäjauho täysjyvä Liperin mylly19g67kcal2.4g12.9g0.6g1.9g
Oivariini, juokseva, rasvaseos19g135kcal0.1g0.1g15g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g41g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Parsakaali brokkoli 38g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)19g49kcal4.9g0.3g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana822g921kcal80.6g44.8g45.6g7.6g
Valittu annoskoko411g461kcal40.3g22.4g22.8g3.8g
Annoskoko puolitettuna206g230kcal20.2g11.2g11.4g1.9g
Arvot/100g100g112kcal9.8g5.4g5.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=176956