Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g2394g575kcal43.1g71.8g12g45.5g
Sipuli 798g241kcal10g38.3g1.6g13.6g
Voi, 1 tl, 5 g120g874kcal1.2g1.2g95.8g0g
Valkosipuli 80g86kcal6.3g13g0.5g1.7g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g599g1257kcal137.7g0g77.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)137g220kcal3.7g3.7g20.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8256g6506kcal404g256g416.6g121.6g
Valittu annoskoko4128g3253kcal202g128g208.3g60.8g
Annoskoko puolitettuna2064g1627kcal101g64g104.2g30.4g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573