Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g2400g576kcal43.2g72g12g45.6g
Sipuli 800g242kcal10g38.4g1.6g13.6g
Voi, 1 tl, 5 g120g876kcal1.2g1.2g96g0g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g600g1260kcal138g0g78g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)138g220kcal3.7g3.7g20.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8275g6522kcal404.8g256.6g417.4g121.8g
Valittu annoskoko4138g3261kcal202.4g128.3g208.7g60.9g
Annoskoko puolitettuna2069g1630kcal101.2g64.2g104.4g30.5g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573