Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 282g67kcal5.1g6.1g0.8g6.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 85g53kcal2.5g4.1g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.4g29kcal0.9g5.9g0.1g0.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen8.4g61kcal0.1g0.1g6.8g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste28g101kcal8.2g0.5g7.9g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g673kcal33.6g33.4g42.8g13.4g
Valittu annoskoko414g337kcal16.8g16.7g21.4g6.7g
Annoskoko puolitettuna207g168kcal8.4g8.4g10.7g3.4g
Arvot/100g100g81kcal4.1g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130