Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.7g3.5g
Valkoviini kuiva 13g8.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g4.9kcal0.1g1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.8g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)7.5g7.5kcal0.6g1.3g0g0.2g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g3.7g3.6kcal0.2g0.6g0g0g
Basilika, tuore 2.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.2g0.4g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana829g311kcal5.8g32.6g15.2g8.4g
Valittu annoskoko415g156kcal2.9g16.3g7.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna207g78kcal1.5g8.2g3.8g2.1g
Arvot/100g100g38kcal0.7g3.9g1.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838