Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1812g6217kcal184.6g1268.3g21.7g63.4g
Sokeri 790g3206kcal0g789g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 465g3250kcal3g0g366.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g70g217kcal7.7g41.8g4.9g19.5g
Sokeri 56g226kcal0g55.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g23g72kcal2.6g13.9g1.6g6.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen929g307kcal30.7g45.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8288g26988kcal457.2g4428.4g788.6g178.8g
Valittu annoskoko4144g13494kcal228.6g2214.2g394.3g89.4g
Annoskoko puolitettuna2072g6747kcal114.3g1107.1g197.2g44.7g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780